vraag (Foske, 8 jaar) en antwoord (Iris op Zee)

Vraag en antwoord door Foske (8 jaar)  en Iris:

Lieve Iris,  Gaat het goed? Ik heb 5 vragen.

 1. Wat eten jullie op de boot?
  Ik eet elke dag iets anders! We eten twee keer per dag warm, en als ontbijt kan ik kiezen uit brood (dat wordt elke dag vers gebakken), fruit of cornflakes. Er is een kok aan boord die heel goed kan koken! Ik eet elke maandagavond pizza! Misschien zijn ze wel net zo lekker als de pizza’s die jou vader maakt! Als ik terug kom moet ik die snel eens proeven!
 2. Welke mensen zitten ook aan boord?
  Aan boord zijn trainees (daar ben ik er eentje van) Dat zijn als het ware de kinderen. Wij gaan aan boord naar school, en we hebben de afgelopen weken geleerd hoe we met het schip moeten zeilen. Nu kunnen we het goed genoeg, en mogen we het schip een weekje overnemen van de mensen die normaal het schip besturen. De mensen die normaal het schip besturen heten de crew. Zij hijsen de zeilen en doen allerlei klusjes. Onder de crew vallen de deckhands, de kapitein, de bootsman, de engineer, en de stuurman. Verder is er nog een scheepsarts, een kok, en vier docenten. Oh en nog mevrouwen die zorgen dat alles binnen helemaal netjes, schoon en opgeruimd is! (eigenlijk moet ik die mee naar huis nemen).
 3. Hoe hard is de wind en ben je een keer in het water gevallen?
  Hoe hard de wind is verschilt per dag, maar soms is hij echt heel erg hard. Dan spannen ze netten langs de zijkant van de boot zodat we niet over boord kunnen vallen en dan hangen er touwen over het dek waar je je aan vast kan houden. Door de netten ben ik gelukkig nog nooit over boord gevallen.
 4. In welken landen zijn jullie geweest?
  Ik ben al in een heleboel landen geweest: Portugal, Spanje, Frankrijk, Engeland, Nederland natuurlijk, en op een heleboel eilanden!
 5. Wat heb je bij je om je te vermaken, bijvoorbeeld een boek of je telefoon? En mis je thuis ook? Hoe vaak mag je op je telefoon?
  Ik heb mijn telefoon bij me, wat boeken, en er zijn heel veel spelletjes aan boord. Maar ik vermaak me hier ook doordat ik heel veel in de mast klim, in het jipnet lig (dat is een net aan de voorkant van de boot, die zit vast aan de boegspriet, een stok aan de voorkant van de boot) en als je daar in ligt, lig je boven het water en heb je heel mooi uitzicht), en doordat ik heel veel muziek maak met de mensen hier. Dan spelen zij gitaar en ga ik er bij zingen. Ik mag zelf beslissen hoe vaak ik op mijn telefoon zit, alleen tijdens mijn wacht mag ik hem niet gebruiken om spelletjes te spelen of om op social-media te zitten, maar wel om muziek te luisteren of als zaklamp. Ik mis thuis wel, maar het is hier zo leuk en druk dat ik weinig tijd heb om daar aan te denken. Liefs, Iris

Dit waren mijn vragen tot dan   [pss wel de antwoorden terug sturen 😉 ]   kus kus groetjes Foske.

Posted in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *