Update vanuit Setúbal, Portugal

Lieve allemaal,

We zijn van Spanje naar Portugal gevaren. De zee was rustig. Een dag was hij zelfs helemaal kalm. Dat was zo gaaf om te zien! Die dag ben ik voor het eerst de mast ingeklommen onder begeleiding van Olaf. Het ging heel goed. Toen ik op de ra stond was het uitzicht zo mooi! Ik was helemaal niet bang en stond daar heel relaxed. De volgende nacht had ik wacht en zwom er een groep dolfijnen om de boot. Deze gingen licht geven door algen! Dat was zo onwijs mooi! Ik denk dat het een van de vetste dingen is die ik hier heb gezien, en geloof me, ik heb al veel coole dingen gezien. De volgende dag mochten Lize, Eva, Amber en ik de ra in klimmen toen we de haven van Setúbal binnenvoeren. Daar liggen we nu. Toen we in Setúbal kwamen zijn we ’s avonds met zijn allen massaal naar de McDonald’s gerend, voor de wifi. Dat was trouwens wel de meest armoedige McDonald’s ooit, ze hadden geen gele M, er was geen big tasty-menu en het afschuwelijkste: ZE HADDEN ER GEEN MILKSHAKES. Maar goed de Mcflurry’s waren heel goedkoop dus dat compenseerde een beetje.
Duarte, één van de crewleden, is geblesseerd aan zijn schouder. Hierdoor kon hij niet mee aan boord met reis A dit jaar. Hij woont in de buurt van Setúbal, dus we hebben met zijn allen 2 nachtjes op de boerderij van zijn oma gelogeerd. Dat was echt heel cool! Het leek wel een sprookje. Er was ook een zwembad en een tennisbaan. We gingen met zijn allen bqq’en en ik heb een hele gekke vrucht gegeten. Het was een fejoua.
Je zult nu denken, YES Iris is de week zonder slag of stoot door gekomen, maar nee, dat heb je mis. Ik zat mijn toets Engels zaterdag te maken. En toen opeens KRAK vulling uit mijn kies. Dus ik naar de scheepsarts, maar die had geen verstand van tanden. Dus ging ik met Olaf naar de tandartskliniek. Het regende keihard, dus Olaf en ik onder een (met Friese hartjes en donkerblauwe bedrukte) paraplu naar de taxi gerend. Vervolgens zette Olaf die paraplu in dat spierwitte kamertje neer. Toen we terug kwamen, nadat ik geboord was lag een plas roestwater om heen. Oeps! Vandaag was ik een dag naar Lissabon! Dat was heel erg leuk! Ook ben ik vandaag geïnterviewd door radio2. Ik mis jullie! Hele dikke knuffel van mij!

Ps. Ik heb ook een haai gezien!

Posted in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *