Update vanaf Madeira

Lieve allemaal,

IK HEB GOED NIEUWS! Ik ben deze week zonder verrekkingen, scheuren, breuken of tandarts bezoekjes doorgekomen! Je kunt het bijna een wonder noemen, maar ik heb enkel wat blauwe plekken. Het is zo gek want er gebeurd hier zo veel en elke keer denk ik oh dat is al zo lang geleden dat heb ik vast al verteld maar dat is dan nog niet zo, want het is pas drie dagen geleden. De tijd gaat zo snel! Nou goed, om te beginnen heeft Jonathan mij deze week leren splitsen. Dat was niet helemaal de bedoeling. Het ging namelijk zo. Ik vroeg hem of ik mee de mast in mocht, en hij zei dat ik hem best mocht helpen. Dus Marije (trainee), Jonathan (bootsman) en ik de mast in. Jonathan kwam er alleen pas boven achter dat ik nog niet kon splitsen wahah. Dus kreeg ik boven op de ra een cursus splitsen haha. Diezelfde middag besloten ze trouwens aan dek te gaan brassen (draaien van de ra) terwijl Jonathan Marije en ik nog op de ra zaten! Nou dat was de schrik van mijn leven.. Daar zit je dan op ongeveer 30 meter hoogte. Verder hebben Jonathan ik en marije toen gepicknickt in de ra. We hadden chocolade donuts en limonade naar boven mee genomen. Dat met die limonade was nog een heel gedoe. We hadden geen kleine flesjes meer, dus leek het ons wel een goed idee om een lege tien liter fles te nemen en die helemaal te vullen met limonade.. nou probeer maar eens midden op zee (hoge golven) op een balk te drinken uit een fles met een gat ter grootte van je vuist te drinken. Ik geloof dat er meer limonade in mijn trui is gelopen en uit mijn neus is gekomen dan dat er in mijn mond is beland. Ondertussen zijn we trouwens van Setubal naar Madeira gevaren. Dit keer was ik iets minder zeeziek dan de vorige keer, maar nog steeds heb ik overgegeven. Ik heb het bij gehouden. In totaal ben ik aan boord al 17 keer over mijn nek gegaan. Madeira is heel erg mooi. Eerst lagen we aan de ene kant van het eiland, maar in die baai schommelde het schip enorm (waardoor Sebo met het slingertouw keihard tegen de boot is geklapt en Olaf (stuurman) en Jorick (scheepsarts) hem uit het water moest takelen. Uiteindelijk is hij er goed vanaf gekomen en heeft hij alleen blauwe plekken striemen en een gekneusde enkel, maar iedereen is wel flink geschrokken want het was een enorme klap. Olaf zijn bril ligt trouwens wel op de bodem nu) dus zijn we nu naar een ander deel van het eiland gevaren. Gister was het lazy Monday (onze enige vrije dag in de week) dus zijn we met de trainees naar Funchal (de hoofdstad van Madeira) gegaan. Daar heb ik een armbandje gekocht en gewandeld en wat terrasjes gepakt met Jip, Eva, Thomas en Marije (trainees). Het was echt onwijs gezellig! Daarna hadden we een halloween avond aan boord. Challing, Rens (deckhands) en Jorick hebben me echt heel erg laten schrikken. Dat was super leuk! Vandaag varen we weer verder naar een andere kant van Madeira. Waarschijnlijk gaan we daarna door naar La Palma. Tot snel! Ik hoop dat alles goed met jullie is! Trouwens, bedankt voor alle lieve reacties op mijn radiodinges!

Hele dikke knuffel,

Iris

Posted in Geen categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *